Hírek

2008.08.23. 15:30

Az újságírókban és a politikusokban bíznak a magyarok a legkevésbé

A tűzoltók vezetik bizalomindexet, utolsó helyen a politikusok állnak – derül ki a GFK Csoport tavaszi felméréséből, amelyet a Wall Street Journal Europe megbízásából készített.

BAMA

A magyarok nem bíznak továbbá a reklámszakemberekben és az újságírókban, viszont úgy tűnik hisznek a piackutatóknak – tíz emberből heten megbíznak bennük. Az eredmények hasonlóak Európa többi országában is: tízből kilenc megkérdezett bízik a tűzoltókban. Magyarországon a második helyen a postások végeztek, harmadikon az orvosok, negyedik helyet pedig a tanárok foglalták el maguknak. A katonaságot a rendőrség követi az ötödik, illetve a hatodik helyen.

Érdekes viszont, hogy a papságban kevésbé bíznak az emberek, mint az ügyvédekben, ráadásul a szakszervezetek még a papságot is alulmúlják a bizalmi listán. Elkeserítő, hogy a magyarok az újságírókat az utolsó előtti helyre rangsorolták. Európában az utolsó helyen természetesen a politikusok állnak, de kevésbé bíznak a reklámszakemberekben és a vállalatvezetőkben és az ügyvédekben, mint például Kelet-Európában – itt ők lettek a sereghajtók.

A tűzoltók vezetik bizalomindexet, utolsó helyen a politikusok állnak – derül ki a GFK Csoport tavaszi felméréséből, amelyet a Wall Street Journal Europe megbízásából készített. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!