Hírek

2008.08.30. 17:10

Az Újpest nyerte a két lila-fehér klub csatáját

Fordulatos és gólgazdag mérkőzésen 4-3-ra legyőzte az Újpest a Kecskemétet a labdarúgó Soproni Liga 6. fordulójában.

mti

Az Újpest történetének 2723. elsőosztályú mérkőzését játszotta. Ezzel az örökranglista első helyére lépett – megelőzve ezzel az ősi rivális Ferencvárost, ami az egymást követő harmadik idényben szerepel a másodosztályban.

A mérföldkőnek számító összecsapás előtt a fővárosi lila-fehér klub köszöntötte a közel- és a régmúlt legendás újpesti játékosait. A sort Göröcs János zárta, akit a mérkőzést követően a IV. kerület díszpolgárává avatnak.

Újpest FC – Kecskeméti TE ERECO 4-3 (2-0)
Szusza Ferenc Stadion, 5212 néző, vezette: Kassai

Gólszerzők: Cutuk (8.), Bozic (20.), Kabát (74., 88.), illetve Litsingi (67.), Csordás (71., 80. a másodikat 11-esből).

Az újpestiek támadó felfogásban kezdték az összecsapást, amihez kiváló partnernek bizonyult a kecskeméti alakulat, hiszen rendkívül bátortalanul, sok hibával futballozott. Az első félidőben így könnyedén szerzett kétgólos előnyt Szentes Lázár csapata.

A fordulást követően felébredt a lila-fehér vendéggárda, ennek Litsingi szépítőgólja révén meg is lett az eredménye. A KTE nem állt le, az Újpest pedig, úgy tűnt, teljesen leblokkolt. Ezt Csordás Csaba használta ki és egyenlített egy bombagóllal. A hajrában új erőre kapott az Újpest, és Kabát Péter találatával újra magához vette az előnyt, de néhány pillanat múlva a Dudic kezezése után megítélt büntetőből Csordás egalizált. (A  televíziós visszajátszás alapján Dudic nem ért kézzel hozzá a labdához.)

Az utolsó tíz perc még tartogatott újabb fordulatot: Kabát két perccel a rendes játékidő vége előtt egy nagyszerű betörés után talált a hálóba – eldöntve ezzel a három pont sorsát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!