Hírek

2008.08.31. 14:09

Átadták az új hódmezővásárhelyi sportcsarnokot

Elsősorban a helyi diákoknak teremti meg a sportolás lehetőségét az új, háromszintes hódmezővásárhelyi sportcsarnok, melyet egy esztendő alatt készített el a K-Art Építő Zrt. - közölte Lázár János (Fidesz) polgármester vasárnap az alföldi városban.

mti

Hódmezővásárhelyen mintegy kétezer szociális szempontból hátrányos helyzetű gyerek él, ezért az önkormányzat feladata, hogy  megteremtse a sportolás lehetőségét mindenkinek - mondta a politikus  a létesítmény ünnepélyes átadásán.

 Lázár János kifejtette, a településen számos sportlétesítményt  építettek, és korszerűsítették a helyi stadiont is az elmúlt években  állami támogatás nélkül. Az új sportcsarnok létrehozása az első  helyi sportberuházás, melyhez a központi költségvetés is hozzájárul.

A magán és a közszféra összefogásával, PPP-konstrukcióban épült  létesítményt tizenöt évig a kivitelező K-Art Zrt. üzemelteti. A  város minden évben az inflációval korrigált összeget fizet ezért a  cégnek, az első esztendőben 126 millió forintot, melyből 56 millió  forintot a központi költségvetés fedez. A futamidő végén az  önkormányzat tulajdonába kerül a sportcsarnok - tudatta a  polgármester.

Kendi Imre, a kivitelező cég vezetője elmondta, a belvárosban  felépült sportcsarnok 1.315 négyzetméter nagyságú küzdőtérrel  rendelkezik, hasznos alapterülete 5.720 négyzetméter. Az alagsorban  91 autó befogadására alkalmas mélygarázs kapott helyet, a  földszinten a küzdőtér, az előcsarnok valamint az öltözők, míg az  emeleten egy hetven négyzetméteres fitneszterem, a hatszáz főt  befogadó lelátó, a közvetítő szoba és egyéb helyiségek találhatók.

A küzdőtéren térelválasztó függönyök segítségével három  tornaórát lehet egyidejűleg megtartani, de a csarnok alkalmas  nemzetközi kosárlabda mérkőzések lebonyolítására, kézilabda,  röplabda, tenisz, talajtorna, szertorna versenyek megrendezésére,  valamint közösségi rendezvények helyszínéül is szolgálhat - közölte  a szakember.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!