Hírek

2008.08.14. 09:35

Alig két százalékkal nőtt a gazdaság

A bruttó hazai termék (GDP) 2008 második negyedévében 2,2 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban, naptári hatás kiszűrésével a gazdaság teljesítménye 2,1 százalékkal bővült – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az előzetes adatok alapján.

mti

A szezonálisan kiigazított adatok szerint az előző negyedévhez viszonyítva 0,6 százalékkal emelkedett a bruttó hazai termék. A bruttó hazai termék (GDP) az idén az első negyedévében 1,7 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban. A GDP a naptári hatás kiszűrésével 0,9 százalékkal nőtt a vizsgált időszakban éves bázison. Az előző negyedévhez képest a gazdasági növekedés 0,3 százalék volt, szezonális kiigazítással.

A GDP 2007 II. negyedévében kiigazítás nélkül és a naptári hatás kiszűrésével is egyaránt 1,2 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az elemzők a második negyedévre 1,9 százalékos GDP-növekedést vártak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!