Hírek

2008.08.21. 11:07

Abrahamianék fellebbeztek

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) pénteken vizsgálja meg a svédek olimpiai bizottságának és birkózójuknak, a bronzérmétől megfosztott Ara Abrahamiannak a fellebbezését, amelyet a versenyző medáljának elvétele és a pekingi olimpiáról való kizárása miatt nyújtottak be.

mti

A 33 éves, örmény származású sportoló a kötöttfogásúak 84 kg-os kategóriájában a múlt csütörtöki viadalon lett harmadik, ám szerinte bírói csalás áldozatául esett, amikor vesztesnek hozták ki az elődöntőben a későbbi győztes – a fináléban amúgy a magyar Fodor Zoltánt verő – olasz Andrea Minguzzival szemben, és ezért választotta a tiltakozás meglehetősen szokatlan módját. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) fegyelmi bizottsága tettéért megfosztotta bronzérmétől a svéd birkózót, aki az eredményhirdetéskor elhajította a medáliát.

A NOB indoklása szerint Abrahamian viselkedésével durván megsértette a fair play szellemét és versenyzőtársait. A bronzérmet ugyanakkor más versenyző nem kapja meg. Abrahamian kizárása azt jelenti, hogy nem csak a birkózótól, hanem Svédországtól is elvették a harmadik helyet. Most a CAS-on a sor, hogy helyben hagyja-e a verdiktet, vagy a sportoló pártjára áll döntésével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!