Hírek

2008.07.19. 13:35

Újabb csatát nyertek a dinnyések

Pár napja egy francia multit kényszerítettek térdre, ezek után a Mediszöv árainak felemeltetése nem okozott gondot a Karsai József vezette dinnyetermesztőknek.

mti

Medgyesegyházán, a Mediszöv telepe előtt szombat délelőtt feloldják a gazdák a blokádot, miután ígéretet kaptak arra, hogy bruttó 30 forintot kapnak kilogrammonként a dinnyéért - közölte a demonstrációt szervező Karsai József szocialista országgyűlési képviselő az MTI-vel.

Békés megye déli részén, négy településen péntek kora este összesen öt dinnyefelvásárló-telep előtt vonultak fel a gazdák, kombájnokkal és teherautókkal elállták a bejáratokat, így tiltakozva az alacsony felvásárlási árak ellen. A blokád Medgyesegyháza, Magyarbánhegyes, Nagybánhegyes és Kunágota települést érinti.

Karsai József elmondta: némi változást érzékel a felvásárlási árak vonatkozásában, hiszen a termelőktől pénteken még 20, legfeljebb 25 forintért akarták megvenni a dinnyét a felvásárlók, ám az éjszaka folyamán már hallott 26-28 forintos vételi ajánlatról is.

A dinnyetermesztők korábban látványos akciókkal kényszerítették engedményekre az Auchan áruházláncot is. A termelők teherautókról öntötték a dinnyét az Auchan parkolójába, amely végül kénytelen volt lefújni akciós árusítását. A francia cég így felemelte a dinnye árát, a termelők pedig felhagytak az ottani akciókkal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!