Hírek

2008.07.16. 17:30

Török: kétarcú a Fidesz, amikor a magántőkéről beszél

„Kétarcú politikát folytat a Fidesz az egészségügyben, ha érdeke azt diktálja, hogy anyagi haszonra tegyen szert, támogatja a magántőke bevonását, ha viszont a politikai érdek a fontos, akkor ellenzi azt” – hangoztatta szerdán Török Zsolt.

É. S.

A szocialista honatya arra emlékeztetett, hogy Orbán Viktor miniszterelnöksége idején, támogatásáról biztosította a szaktárca akkori vezetőjét, Mikola Istvánt, a kórház-privatizációs törvény beterjesztése kapcsán. A Fidesz elnöke kedden nyílt levelében pedig azt hangoztatta, hogy a magántőkének csak szakmai alapon, szigorú korlátok mellett, a közösségi tulajdon többségben maradása esetén van helye az egészségügyben.

Török szerint Orbán azzal a Kékessy Dezsővel ápol szoros kapcsolatokat, aki a Diagnosztikum Zrt.-n keresztül a vidéki kórházak jelentős részében a diagnosztikai labor tevékenységéből eddig mintegy ötmilliárd forintos szeletet szakított ki magának és üzleti érdekköreinek. A honatya úgy véli, hogy a Fideszben „lobbierők harca” dúl a Fidesz elnöke és az üzleti érdekeket védő lobbikör erőfeszítése, másrészt pedig Varga Mihály alelnök próbálkozásai között, amelyekkel a párton belüli értékrendhez igyekszik igazodni.

É. S. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!