Hírek

2008.07.16. 10:49

Örökre eltiltották Trevor Grahamet

Az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) örökre eltiltotta a tanítványait éveken keresztül doppingszerekkel ellátó Trevor Graham atlétika edzőt.

MTI

A többek között Marion Jonest és Justin Gatlint is felkészítő szakembert májusban elítélte egy San Franciscó-i bíróság  hamis tanúzás vádjával, mert bebizonyosodott, hazudott azzal  kapcsolatban, hogy ismert-e egy tiltott szereket áruló kereskedőt, illetve az a korábbi állítása is megdőlt, hogy soha nem adott tiltott teljesítményfokozó szereket atlétáinak.

Az USADA mostani döntése szerint az edző soha többé nem vehet részt hazai és nemzetközi versenyeken, egyetlen olyan viadalon sem, melyet a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) programjáhozcsatlakozott szervezet vagy szövetség égisze alatt rendeznek.

Grahamet a THG-botrány kapcsán ismerte meg a közvélemény, miután az athéni olimpián Gatlin sikerét követően bevallotta, hogy ő küldött el egy mintát azonosításra az USADA-nak. Tanítványai később sorra buktak le, majd Marion Jones tavaly bevallotta, hogy a tréner éppen a Conte-féle labor által fejlesztett "A tiszta" nevű szert adta neki - és másoknak - éveken keresztül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!