Hírek

2008.07.04. 09:10

Óbudai Nyár 2008

A nyári szünettel egy időben, június 13-án indult az Óbudai Nyár változatos programsorozata, amelynek keretében koncertek, kiállítások, színházi előadások, filmvetítések, és megannyi kulturális élmény várja az érdeklődőket.

BAMA

Az idei év újdonsága péntek esténként a Zichy-Kastélyban a KoncArt ingyenes rendezvénysorozat, ahol a napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Stand up Comedy műfajában jeleskedő művészek előadásait közkedvelt magyar zenekarok koncertjei követik. Július 4-én, pénteken 18 órakor a Dumaszínházban Hadházi László szórakoztatja majd a közönséget, utána pedig 20.30-kor a Little Cow–Kistehén-koncert következik.

A Fő téri esték – szintén ingyenes – programsorozat keretein belül szombaton, azaz július 5-én 19 órakor a Szilvási Gipsy Folk Band és a Karaván Família ad egy autentikus népzenei feldolgozásokból és cigány népdalokból álló felejthetetlen koncertet. Aki szívesen nézne egy jó filmet, de emellett kihasználná a kellemes nyár esti időjárást, annak kitűnő választásnak ígérkezik a KertMozi (két helyszínen is, belépő itt sincs): a Fő téren 20.30-kor a Magyar Vándor című filmet vetítik, a Békásmegyeri Közösségi Ház kertjében pedig 21 órakor a Csudafilm kerül vetítésre.

A színházrajongókat az Óbudai Társaskör kényezteti július 2-án és 3-án a Kopogós Römi című előadással, amelyben Moór Marianna és Szilágyi Tibor játssza a két főszerepet. Az előadás 20.30-kor kezdődik, a belépőjegy ára 2800 Ft. Aki komolyzenével szeretne lazítani a hét végén, az megteheti ezt a Liszt Ferenc Kamarazenekar előadásában hallható Beethoven–Schuman-esten. Ennek helyszíne a Kiscelli Múzeum, a koncert 20 órakor kezdődik, a belépőjegyek 2500 Ft-ba kerülnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!