Hírek

2008.07.30. 09:47

Nem bántalmazták a mentősöket Bicskén

Nem bántalmazták hétfőn a mentősöket Bicskén, az elhunyt hozzátartozói csupán azt sérelmezték, hogy a mentőautóval orvos nem, csak szakápoló érkezett – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-vel.

BAMA

A rendőrségen kedden meghallgatták a Szondi utcai helyszínen járt mentősöket, akik elmondták: nem bántalmazták őket a hozzátartozók –  mondta R. Szabó Ágnes. A szóvivő közölte, a meghallgatáson a mentősök elmondták, hogy a hozzátartozók közül hárman még segítettek is nekik, hogy eljussanak az újraélesztésre váró beteghez. A rendőrség szóvivője hétfőn az MTI-nek elmondta, hogy a mentőszolgálattól arról érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy a mentősök a helyszínen lincshangulattól tartanak, s ezért rendőri segítséget kérnek –  tájékoztatta R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Közlése szerint a bicskei rendőrkapitányságról hét rendőr egyszerre több autóval is a Szondi utcai helyszínre sietett, ahol a mentősök semmiféle őket ért támadásról nem számoltak be. Igaz ugyan, hogy megsérült a mentőautó indexburája, ám nem lehet tudni, hogy az a helyszínen történt-e –  tette hozzá R. Szabó Ágnes. Tájékoztatása szerint a mentősök nem kértek rendőri intézkedést, s azt a kiérkező járőrök nem is látták indokoltnak: „tapasztaltak olyat, ami szükségessé tette volna azt". R. Szabó Ágnes kedden ismét közölte: a körülmények ismeretében a rendőrség nem indít eljárást az ügyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!