Hírek

2008.07.07. 06:08

Marica grófnő Komáromban

Kálmán Imre népszerű operettjét, a Marica grófnőt újszerű rendezésben mutatták be a hétvégén a komáromi Lovas Színházban. A darabban teljességében kibontják azokat a lovas jeleneteket, melyekre az operett csak utal és egy kőszínházban soha nem láthatnák a nézők.

BAMA

A komáromi Lovas Színházban a darab a kastélykertben és a szökőkúttal, kandeláberekkel díszített angolparkban játszódik, ahová Marica grófnő (Vörös Edit) egy fríz lovakkal húzott, valódi bécsi kocsin érkezik meg az osztrák fővárosból. A cselekmény egy valódi galoppversennyel kezdődik, de láthatunk rókavadászatot, a színen feltűnnek fogatok és magyar zászlóval ugrató huszárok, közben olyan felejthetetlen melódiák csendülnek fel, mint a Hej cigány..., a Mondd meg, hogy imádom a pesti nőket...., a Szép város Kolozsvár... vagy a Ringó vállú csengeri violám...

A darabban fellépő harminc színész munkáját Pintér Tibor színművész koordinálja, a lovakat és a lovasokat Márkos Attila, a Nemzeti Lovas Őrség komáromi alegységének vezetője készítette fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!