Hírek

2008.07.07. 14:11

Magyar-román fogyasztóvédelmi megállapodást írtak alá

Magyar-román fogyasztóvédelmi együttműködésről írtak alá megállapodást hétfőn a Heves megyei Poroszlón.

mti

A már korábban, román oldalról megyei szinten működő együttműködés megújítását az tette szükségessé, hogy Romániában is regionálissá vált a fogyasztóvédelmi igazgatás. Most az új kontraktust a szatmárnémeti központú regionális hatósággal kötötte meg az észak-magyarországi, és az észak-alföldi fogyasztóvédelmi hatóság.

Pintér István, az egri központú Észak-magyarországi Fogyasztóvédelmi Felügyelőség vezetője elmondta: a dokumentum szerint a közös ellenőrzéseken túl folyamatosan áttekintik a két ország fogyasztóvédelmi jogszabályait és kölcsönösen tájékoztatják egymást a törvényi változásokról. Ugyanez vonatkozik a piac-felügyeleti rendszer és a veszélyes anyagok ellenőrzésének jogi hátterére is. A kétnapos tanácskozás keretében, négy munkacsoportban máris közös ellenőrzéseket végeznek a Tisza-tó menti vendéglátóhelyeken a magyar és a román fogyasztóvédők – mondta Pintér István.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!