Hírek

2008.07.20. 17:37

Látogatórekorddal fejeződött be a 33. EFOTT

Látogatórekordot döntött a vasárnap befejeződött 33. EFOTT; a dunaújvárosi Szalki-szigeten mintegy 60 ezren vettek részt az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT) - közölte az MTI-vel a rendezvény sajtószóvivője.

MTI

Pazaurek Piroska elmondta: a kedden nulladik nappal megkezdődött fesztiválon kilenc helyszínen 300 fellépő szórakoztatta a fiatalokat. A találkozó akár a hazai rockzene fesztiválja is lehetett volna, ugyanis csak honi együttesek léptek színpadra.

A legtöbben a szombati Tankcsapda-koncertre voltak kíváncsiak, a becslések szerint legalább 12 ezren hallgatták az együttest. A koncerteken kívül számos más program is várta a találkozó részvevőit, Mivel az idei EFOTT a sport jegyében zajlott, a részvevők sportolókkal találkoztak, vetélkedőkön vettek részt, valamint egy homokkal leszórt óriás röplabdapályán próbálhatták ki ügyességüket. Dunaújváros önkormányzata mindent megtett a fesztivál sikeréért: 100 millió forintot biztosított az eddig elhanyagolt sziget rekonstrukciójára. Kiépítették a hiányzó közműveket, 40 zuhanyozót állítottak fel, s csaknem félmillió forintért két robogót vásároltak az EFOTT területén szolgálatot teljesítő rendőröknek.

A fiatalokat térítésmentesen szállították a Volán fesztiválbuszai a szigetre és onnan Dunaújvárosba. Mivel az öböl vizében tilos volt a fürdés, a fesztiválozók ingyen fürödhettek a városi uszodában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!