Hírek

2008.07.25. 20:18

Kövér: kormányunk külső tekintélye zéró

Kövér László szerint nem csak a magyar polgárok várják a kormányváltást. A Fidesz országos választmányának elnöke erről pénteken beszélt újságíróknak Balatonszárszón, a párt ifjúsági tagozatának táborában.

BAMA

A politikus közölte: "olyan kormányunk van, amelyiknek gyakorlatilag a külső tekintélye az zéró" – írja az MTI. Hozzátette: "a populista, félfasiszta pártokból álló szlovák kormánykoalíciónak vagy az Európai Unión kívül lévő Szerbiának nagyobb ma az Európai Unión, az Európai Parlamenten belül a tekintélye, mint Magyarországnak, a magyar kormánynak". Kövér László megítélése szerint ennek gazdasági és nemzetpolitikai következményei is vannak. Az okok közé sorolta a magyar kormány tehetetlenségét, alkalmatlanságát arra, hogy a magyar problémákat megoldja, továbbá a kormány megbízhatatlanságát és azt, hogy eltitkolta a gazdasági tényeket.

Közölte, sajátos a kormány viszonya az európai energiapolitikához is. Úgy fogalmazott: "hol Oroszországba, Moszkvába siet Gyurcsány Ferenc miniszterelnök eligazításért, hol az amerikai partnereket igyekszik megnyugtatni és biztosítani teljes lojalitásáról".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!