Hírek

2008.07.30. 18:15

Kényszerleszállás: elektromos zárlat miatt füstölt a pilótafülke

Kényszerleszállást hajtott végre 380 utassal a fedélzetén az Emirates egyesült arab emírségekbeli légitársaság egyik utasszállító gépe kedd éjjel a Ferihegyi repülőtéren. „A hibát elektromos zárlat okozhatta.

M. V.

A gép Londonból Dubajba tartott, amikor a műszerek a pilótafülkében füstöt észleltek” – mondta Hardy Mihály, a Ferihegyi repülőteret üzemeltető társaság vállalati és közkapcsolati igazgatója. A repülőgép vészhelyzetet jelentett és a legközelebbi repülőtéren – Ferihegyen – leszállt. A füstjelzés már leszállás közben megszűnt, a gépet jelenleg vizsgálják. A géphez nem nyúlhattak a reptér szerelői, mert nincs az adott típusra szakszolgálati engedélyük.

Hardy Mihály hozzátette: ilyenkor kötelező riasztani a tűzoltókat, ez rutineljárás. A tűzoltóság tizenegy tűzoltóautóval vonult ki a gépleszálláshoz, de hét perccel a kiérkezés után közölték velük, hogy már nincs rájuk szükség. A gyermekkel utazókat és a megfelelő vízummal rendelkezőket tudták elszállásolni, számukra hatvan szobát foglaltak. Akiket nem sikerült elhelyezni, a tranzitban töltötték az éjszakát.

M. V. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!