Hírek

2008.07.04. 06:05

Karlovy Varyban bemutatják a Báthory Erzsébetről szóló thrillert

Mintegy 220 filmet láthatnak az érdeklődök a péntek este megnyíló, immár 43. nemzetközi A kategóriás filmfesztiválon Karlovy Varyban, Csehországban.

H.V.R.

A július 12-ig tartó seregszemlén lesz az ősbemutatója a Juraj Jakubisko Prágában élő szlovák rendező legújabb, régen várt alkotásának, a Bathorynak. A film elkészítésében magyar alkotók is közreműködtek. A Bathory több mint 330 millió cseh koronás (3,3 milliárd forint) költségvetésével minden idők legdrágább cseh filmje. Egy történelmi thriller Báthory Erzsébet 17. századi magyar grófnőről, aki fiatal lányok legyilkoltatásával vált hírhedtté.

A versenyprogramban Gigor Attila első játékfilmjét, A nyomozót is levetítik. Gigor Attila munkája mellett Lakatos Róbert, Dettre Gábor, Nemes Gyula, Szemző Tibor, Tarr Béla és Mundruczó Kornél alkotásait is műsorra tűzik, s több magyar filmes személyesen is jelen lesz filmje bemutatóján. Bársony Éva kritikus a Nyugattól keletre szekció zsűrijének a tagja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!