Hírek

2008.07.30. 10:04

Karadzsics Hollandiába érkezett

Megérkezett Hollandiába szerda reggel Radovan Karadzsics, ahol a hágai Nemzetközi Törvényszék elé állítják a boszniai szerb vezetőt.

Hírszerző-MTI

A hírek szerint hajnali háromnegyed négykor gördült ki a vádlottat szállító, fekete terepjárókból álló gépkocsioszlop annak a belgrádi börtönnek az udvaráról, ahol Karadzsicsot július 21-i elfogása óta őrizték. A szerb titkosszolgálat álarcos munkatársai kísérték a volt boszniai szerb elnököt a belgrádi repülőtérre. A szerb kormány Falcon 50 típusú gépével szállítják Rotterdamba, ahonnan helikopteren viszik a hágai Nemzetközi Törvényszék scheveningeni börtönébe – jelentette a belgrádi TV-Fox.

A volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűntettek kivizsgálására létesített hágai Nemzetközi Törvényszék 11 vádpontot fogalmazott meg Karadzsiccsal szemben. Többek között népirtással, háborús és emberiesség elleni bűntettekkel vádolják az 1992–1995 közötti boszniai háború idején elkövetett jogsértések, így Szarajevó ostroma és a srebrenicai mészárlás miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!