Hírek

2008.07.18. 08:52

Ismét tinédzsert késeltek meg Londonban

Újabb fiatalt késeltek meg Londonban csütörtökön. Az év eleje óta ő a huszonegyedik áldozata a szúrófegyverrel elkövetett erőszaknak - közölte a rendőrség.

BAMA

Az MTI információi szerint a rendőröket csütörtök este 7 óra után néhány perccel riasztották Lambethbe, London déli városnegyedébe. A 18 éves fiatalembert súlyos állapotban szállították kórházba, és az orvosok már nem tudták megmenteni életét.

A brit belügyminisztérium adatai szerint Angliában és Walesben tavaly 22 151 olyan esetet regisztráltak, amelyben késsel támadtak emberre. A listát London vezeti 7049 esettel. Tavaly egész évben 26 tizenévest késeltek halálra a brit fővárosban, és az elkövetők nagy többsége is tinédzser, nem egy esetben gyermekkorú volt. A belügyminisztérium hangsúlyozta, hogy bár a fiatalok közelmúltbeli megkéselései nyugtalanságot keltettek, összességében a bűnözés mértéke 9 százalékkal csökkent tavaly az előző évhez képest.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!