Hírek

2008.07.10. 13:32

Fodor Gábor Erdélybe utazik

Elnökké választása utáni első hivatalos külföldi útjára Erdélybe utazik Fodor Gábor - közölte a Szabad Demokraták Szövetsége csütörtökön az MTI-vel.

MTI

Az SZDSZ elnöke kétnapos erdélyi körútjának első napján, pénteken Tusnádfürdőre látogat, ahol a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) politikusaival találkozik a MIÉRT-EU tábor rendezvényén. A tábort öt évvel ezelőtt hívták életre a modernség és a jövőbe tekintés jegyében. A rendezvény vezető témája idén a környezetvédelem az Európai Unióban, illetve a kultúrák közötti párbeszéd - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Fodor Gábor szombaton Marosvásárhelyen találkozik Markó Bélával, az RMDSZ elnökével. A szabad demokrata pártelnökkel együtt a hétvégén Erdélybe  látogat Eörsi Mátyás ügyvivő, Léderer András, az SZDSZ Új Generáció elnöke, valamint Szent-Iványi István európai parlamenti képviselő. Utóbbi Fodor Gábor pénteki találkozójával egyidejűleg Kolozsvárott az RMDSZ Szabadelvű Körének vezetőjével, Eckstein-Kovács Péter Kolozs megyei szenátorral és László Attilával, az RMDSZ Kolozs  megyei elnökével folytat majd megbeszélést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!