Hírek

2008.07.02. 18:06

Emmy: Doktor House, a Lost és a Grace klinika is a jelöltek között

Bombameglepetéseket tartalmaz a napokban kiszivárgott Emmy-jelöltlista. A legjobb dráma- és vígjátéksorozatok és a legjobb férfi és női mellékszereplők névsorára nem vigyázott eléggé a Televíziós Művészetek és Tudományok Akadémiája.

Kun Tamás

A négy listát átböngészve a legnagyobb szenzációnak az tűnik, hogy a legjobb mellékszereplő elismerését tavaly elnyert Terry O''Quinn (Lost –Eltűntek) ezúttal a lehetséges kandidálók 11 fős elitjébe sem jutott be. De a Lost így is két jelöltet kvalifikált az esélyesek közé, méghozzá Michael Emerson és Naveen Andrews személyében. A magyar tévézők számára még ismerős „versenyző” lehet T. R. Knight a Grace klinikából, valamint Jake Weber a Médiumból. A nők mezőnyében Jill Calyburgh, az Édes, drága titkaink szereplője, valamint Christina Hendricks, a Mad Men színésznője lehet esélyes az Emmy-szoborra.

A másik két kiszivárgott lista a legjobb tévésorozatokat tartalmazta. A lajstromot áttekintve a Született feleségek hiányára lehetünk figyelmesek. Emellett sok tengerentúli tévékritikus a Csillagközi romboló című sci-fit is szívesen látta volna a legjobb drámák között. A nagy hiányzók helyét olyan Magyarországon is ismert műsorok töltik be, mint a Grace klinika, a Lost, vagy a Doktor House. Utóbbit három év alatt harmadszor jelölték ebben a kategóriában, mégis a Lost tűnik jelenleg a legesélyesebbnek a végső győzelemre.

A vígjátékok között Magyarországon kevésbé ismert produkciók kaptak jelölést. A hazánkban is vetített sorozatok közül az Emmy-díjátadó estélyén jó eséllyel izgulhatnak az Office, a Címlapsztori, valamint a Törtetők alkotói.

Az Emmy-díjakat szeptember 21-én osztják majd ki Los Angelesben, a jelöltek teljes listáját pedig hivatalosan július 17-én ismertetik.

Kun Tamás -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!