Hírek

2008.07.09. 16:49

Csala Zsuzsa szabadidejében autótolvajokat fog

Csala Zsuzsa szerdán ünnepelte 75.születésnapját. A kora ellenére mai napig aktív, jelenleg a Fiatalság bolondság című darab premierjére készül.

Hegedűs V. Rita

– Húsz évvel ezelőtt, amikor a Vidám Színpad mutatta be ezt a darabot, ön ugyanezt a szerepet játszotta.

– Ez egy nagyon jó komika szerep, örülök a feladatnak. Ebből az operettből származik  Kiss Manyi híres dala, a „Jaj de jó a habos sütemény! Mogyoró van az ő tetején.” 1940-ben énekelte ezt először a darab ősbemutatóján. Nagyon jól érzem magam, és megengedem magamnak azt a luxust, hogy csak olyan munkákat vállalok el, ahol jól érzem magam, ahol barátok közt lehetek. Most is a régi Vidám Színpadosokkal vagyok együtt, Straub Dezső rendezi az előadást.

[caption id="" align="aligncenter" width="400"] Csala Zsuzsa szerdán ünnepelte 75.születésnapját. A kora ellenére mai napig aktív, jelenleg a Fiatalság bolondság című darab premierjére készül.
[/caption]

– Nem vállal túl sokat?

– Olyan, mintha most is húsz éves lennék, hiszen szeretem amit csinálok. Nem veszek tudomást a koromról, bár egyáltalán nem titkolom. Szerencsés vagyok, hiszen a komikák lehetősége igen szélesek. Ha kell, kislányt játszom a Lorán Lenkével.

– A színház mellett polgárőrként is tevékenykedik

– Csatlakoztam a Zsaru Car autóvadászaihoz. Két éve vadászunk együtt, és már száznál több lopott autót találtunk meg. A legutóbbi alkalommal is nyolcvanan voltunk, és hatalmas fogásaink voltak. Három körözött bűnözőt fogtunk el, megtaláltunk két lopott és 18 forgalomból kivont, de illegálisan használt autót. Az akció után a kertemben ünnepeltük meg a sikert.

– Nem fél?

– Ha találunk egy kocsit, akkor kihívjuk a rendőrséget, mert mi nem intézkedhetünk. Boldogsággal tölt el, hogy visszaadhatom az ellopott autókat a jogos tulajdonosaiknak, mert általában engem szoktak ezzel megbízni. Nem jár érte semmilyen anyagi ellenszolgáltatás, de kell hozzá a jó szimat.

1954–55-ben az Állami Déryné Színház tagja, majd egy évig az egri Gárdonyi Géza Színházban játszott. 1960 –tól közel negyven évig a Vidám Színpad törzstagja.

Díjai:

1974 Jászai Mari-díj

1986 érdemes művész

2007 Marton Frigyes-díj Csala Zsuzsa szerdán ünnepelte 75.születésnapját. A kora ellenére mai napig aktív, jelenleg a Fiatalság bolondság című darab premierjére készül. Csala Zsuzsa szerdán ünnepelte 75.születésnapját. A kora ellenére mai napig aktív, jelenleg a Fiatalság bolondság című darab premierjére készül. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!