Hírek

2008.07.21. 14:41

Az izomzat elfáradását késleltették a tapaszok

Dr. Baráth Etele a Magyar Kajak Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke, valamint Dr. Göndöcs Zsigmond az Országos MentÕszolgálat (OMSZ) főigazgatója a mai napon részletekbe menően áttekintették Kolonics György olimpiai és világbajnok tragikus halálának körülményeit, illetve az azt követő nyilatkozatokat.

VGO - MKKSZ - OMSZ

Mindkét szervezet vezetője egyetértett abban, hogy egyes sajtó megnyilvánulások méltatlanok Kolonics György emlékéhez. A MKKSZ elnöke tanúsítja, hogy az OMSZ korrekt módon vizsgálta ki a mentőellátás körülményeit, és a vizsgálat eredményét elfogadja - áll a két szervezet közös közleményében.

Ludasi Róbert edző 2008. július 21.-i nyilatkozata alapján köszönetet mond azon mentődolgozóknak, akik lelkiismeretesen, magas szakmai színvonalon próbálták az olimpikont újraéleszteni. A két szervezet vezetője fokozottan kér minden olyan személyt, aki a tragédiával bármilyen módon kapcsolatba került, hogy teljes körben ügyeljenek az elhunyt sportoló személyiséghez fűződő jogaira.

Az MKKSZ elnöke - válaszolva a mentődolgozók nyílt levelében foglaltakra – kijelenti, hogy Kolonics György testén olyan tapaszok voltak, melyeket előzetesen a Magyar Olimpiai Bizottság bevizsgáltatott, beszerzésüket támogatta. A tapaszokban lévő szer az izomzat elfáradását késlelteti. A két szervezet elhatározta, hogy közös erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy lehetőség szerint megelőzzék hasonló esetek előfordulását. A jelenleg is folyó vizsgálatok eredményéről beszámolnak a közvéleménynek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!