Hírek

2008.07.24. 17:25

A rejtett hibák miatt szigorúbban kéne ellenőrizni a körhintákat

„Lényegesen szigorítani kéne a mutatványos berendezések biztonságtechnikai vizsgálatait és az erre vonatkozó jogszabályokat” – nyilatkozta csütörtökön a mutatványos eszközök műszaki vizsgáztatására kijelölt egyik szervezet ügyvezető igazgatója a távirati irodának.

BAMA

Madaras Gábor szerint a jelenlegi jogszabályok nem teszik lehetővé, hogy úgy vizsgálják az eszközöket, hogy az megfeleljen a szakmai meggyőződésüknek, ezért az ÉMI-TÜV SÜD Kft. igazgatójaként az illetékes minisztériumhoz fordult. Az igazgató szükséges tartja, hogy legalább évente vagy kétévente laboratóriumi vizsgálatnak vessék alá az eszközöket. Rendeleti kötelezés hiányában nincs lehetőség a szerkezeteket szétszedve ellenőrizzék amelyre a mai bonyolultságú berendezések mellett mindenképpen szükség lenne. „Így a berendezések rejtett, összeszerelt állapotban nem is hozzáférhető, vagy speciális vizsgálatot igénylő elemeinek ellenőrzésére gyakorlatilag nincs esély” – hangsúlyozta Madaras.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!