Hírek

2008.06.27. 16:52

Felejtse el a kormány az Advertumot!

Az Állami Számvevőszék elé kerülhet a botrányt kavart Advertum-ügy. Ezzel az eredménnyel zárult a Parlament kulturális bizottságának pénteki ülése. Az ülésen a szocialista képviselők nem jelentek meg.

K. T.

Egy május végi kormányhatározat szerint az állami kezességvállalás mellett 5,2 milliárd forintos hitelhez juthat a nyírségi Advertum Kft. A cég a hitelből törleszti a Profi Liga Kft. 3,1 milliárdos adósságát, 2,1 milliárdot pedig országos médiarendszer kiépítésére fordít, marketingjogokat hasznosít. A Fidesz szerint a szocialisták médiabirodalmat terveznek kiépíteni a törlesztés utáni 2,1 milliárdból. A kormányzati válasz úgy szólt: az összeget a magyar labdarúgó-utánpótlásba csatornáznák. Ez azonban ellentmond az említett kormányhatározatban foglaltaknak.

Most a kulturális bizottság boncolta az ügyet. A pénzügyi tárca részéről Keller László államtitkár jelent meg. A testület a szocialisták távollétében egyhangúlag döntött: felszólítják a kormányt az Advertummal kapcsolatos határozatának visszavonására. Ha ez nem történik meg, akkor a bizottság felkéri az ÁSZ-t, vizsgálja ki az Advertum Kft.-nek biztosított kormányzati kezességvállalást.

K. T. Keller László -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!