Hírek

2008.05.13. 08:43

Megtagadta a vallomástételt a 16 éves tinnyei lány

Megtagadta a vallomástételt a 16 éves tinnyei lány, aki titokban tartott terhességét követően otthonában megölte újszülött gyermekét. A jelenleg a Szent János kórházban fekvő lányt a rendőrség kedden ismét megkísérli kihallgatni - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.

BAMA

A lány az állapotára tekintettel tagadta meg a vallomástételt, a rendőrség nem helyezte őrizetbe, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy nem áll rendőr a kórházi szoba ajtaja előtt - mondta el Bényi Mónika. A rendőrség emberölés miatt indított eljárást a lány ellen, aki vasárnap, miután életet adott fiúgyermekének, megölte a csecsemőt. A távirati iroda úgy tudja, hogy a 16 éves lány testvérével és szüleivel rendezett körülmények között élt családi házukban a Pest megyei településen.

A lány titkolta terhességét, így szülei csak akkor tudták meg, hogy gyermekük várandós volt, amikor vasárnap a ház WC-jében kivérezve találtak rá, mellette a már halott újszülöttel. A gyermek szájában összegyűrt WC-papírt találtak, ez arra utal, hogy a lány el akarta hallgattatni a csecsemőt, ám a kisfiú megfulladt. A szülők nem hívtak mentőt, hanem saját autójukkal szállították lányukat és a halott csecsemőt a Szent János Kórházba. 

-->

Ezek is érdekelhetik