Hírek

2008.05.19. 19:54

Hétfőtől együtt a magyar válogatott

Hétfőn délelőtt a Magyar Labdarúgó Szövetség székházában találkozott a görögök elleni bemutatkozására készülő új szövetségi kapitány, Erwin Koeman legénységének 14 tagja.

BAMA

A korábban meghirdetett bő keretből Juhász Roland és Dárdai Pál a gödi edzőtáborban csatlakozott társaihoz, míg Vadócz Krisztián, Hajnal Tamás, Lőw Zsolt és Szélesi Zoltán este érkezik.  Hiányzik még Vaskó Tamás is, aki klubcsapatával, a Bristol Cityvel harcban áll a Premier League-be kerülésért, a sorsdöntő meccsüket szombaton játsszák a Wembleyben. A kapusok között számításba vett Sebők Zsoltot szintén nélkülöznie kell a kapitánynak, miután a szombati, DVSC elleni bajnokin megsérült. Az eredeti terveknek megfelelően 18 órakor sajtónyilvános edzés lesz Vácott (a csapatfotózás technikai okok miatt elmarad), a gyakorlás után mintegy fél órán keresztül egyéni interjúkészítésre is lehetőség nyílik.

Hétfőn délutánra kiderült, Koeman Koltai Tamást, a Győr, valamint Szántai Leventét, a REAC futballistáját is behívta a görögök ellen készülő keretbe. Előbbire azért volt szükség, mert Filkor Attilát, az olasz Grosseto középpályását nem engedte el klubja a szombati összecsapásra, míg a rákospalotaiak kapusának a megsérült Sebők Zsolt (Fehérvár FC) helyét kell elfoglalnia. A holland szakember eredetileg Balajcza Szabolcsot, az Újpest hálóőrét szerette volna meghívni, ám a lila-fehérek nem engedték el játékosukat. A válogatott hétfői tréningjén lágyékhúzódása miatt csak laza kocogást végzett Tóth Balázs, a Racing Genk középpályása.

A görög válogatott péntek délben érkezik Budapestre, s a tervek szerint este a másnapi mérkőzés helyszínén és időpontjában tart edzést.

A válogatott heti menetrendje:

Szerda 18 óra, Vác: edzőmérkőzés a Vác-Újbuda ellen
Csütörtök 19 óra, Puskás Ferenc Stadion: edzés
Péntek 14 óra, Göd, Pólus Palace Thermal Hotel: adidas-sajtótájékoztató
Szombat 19 óra, Puskás Ferenc Stadion: Magyarország-Görögország mérkőzés

Ezek is érdekelhetik