Hírek

2008.05.21. 17:03

Gyurcsány kétnapos tanácskozást tart

„Gyurcsány Ferenc kétnapos tanácskozásra hívja a kormány tagjait, az államtitkárokat, az MSZP elnökségét és frakcióvezetését annak érdekében, hogy érdemi konzultációt folytassanak a következő két év politikai programjáról” – jelentette be szerdán Daróczi Dávid.

BAMA

A kormányszóvivő elmondta: a június 10-11-én tartandó tanácskozáson – az SZDSZ elnökválasztása után – a miniszterelnök arra keresi a választ, melyek azok a szakmailag szükséges és politikailag lehetséges lépések, amelyekkel élénkíteni lehet a gazdaságot, új munkahelyeket lehet teremteni, és ösztönözni a munkába állást. A kormányfő szerint a kabinetnek úgy kell dinamizálnia a gazdaságot, hogy közben ne kelljen feladni a társadalmi igazságosság szociáldemokrata programját.

Elégséges osztályzat

A választópolgárok halvány kettesre értékelték a kormány teljesítményét a ciklus félidejében – derül ki a Nézőpont Intézet felméréséből. A válaszadók 54 százaléka előrehozott választásokat tartana szükségesnek, szakértői kabinetet a Fidesz szavazók 67, az MSZP szavazók 51 százaléka támogatna. 47 százaléka arra számít, 2010-ben a Fidesz egyedül alakíthat kormányt, további 14 százalék szerint az MDF-fel közösen teheti ugyanezt.

Ezek is érdekelhetik