Hírek

2008.05.14. 16:02

Eurót hamisító banda bukott meg

Hamis kétszáz eurós bankjegyeket értékesítő nemzetközi pénzhamisító bűnszövetség ügyében emelt vádat a rendőrség – jelentette be szerdán a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Éber Sándor

A gyanúsítottak nagy mennyiségben hoztak be Magyarországra hamis kétszáz eurós bankjegyeket, majd azokat különböző turisztikai területeken, főleg a forgalmasabb szállodákban próbálták meg értékesíteni. A nyomozást még 2007 elején rendelték el egy lakossági bejelentés után. A büntetőeljárást egy ukrán, három bolgár és négy magyar ellen indították meg, akik közül más-más személy felelt a hamis pénz beszerzéséért, behozataláért és terjesztéséért.

A szakértőket nem, de az átlagembereket megtévesztő hamisítványokat Bulgáriában készítették. Az egyik magyar gyanúsítottnak, egy 81 éves férfinek az volt a dolga, hogy áthozza a hamis pénzt a határon.
A szállodai alkalmazottak nem voltak beépülve a bandába, azok jóhiszeműen váltották a pénzt, ezért őket csak mint tanúkat hallgatták meg a nyomozás során.

A nyomozás során látókörbe került egy német állampolgár is, aki harmincezer euró értékben vásárolt hamis kétszáz eurós bankjegyeket a valódi kétszáz eurósok értékének töredékéért. A német társszervekkel együttműködve ezt a személyt is beazonosították, vele szemben a német hatóságok folytatják le az eljárást.

Éber Sándor -->

Ezek is érdekelhetik