Hírek

2008.05.21. 08:28

A vihar elvonult, de ma is lesz eső

A nagy esőzéseknek erre a hétre talán vége, tornádó is volt az országban

mti

Elvonult a vihar Magyarország területéről, kedden az esti órákban  már csak Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg  megyében volt érvényben a legintenzívebb vihart előrejelző vörös jelzés - mondta Csonka Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-nek.

Az elmúlt 24 órában a legtöbb csapadék a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Pátyodon (42,5 mm), a Bács-Kiskun megyei Soltvadkerten (36,5 mm) és a baranyai Sellyén (32 mm) esett a jelenlegi adatok alapján. A Bács-Kiskun megyei Gátér községben tornádó kíséretében 2-3 centiméteres jég hullott.

Csonka Tamás elmondta: a kora délutáni óráktól kezdve jellemzően az ország déli és középső részén voltak heves esőzések annak következtében, hogy egy hullámzó frontrendszer maga előtt tolta a meleg nedves levegőt, amely a magasba szállva és lehűlve rövid idő alatt nagy mennyiségű esőt produkált.

Szerdán délelőtt naposabb lesz az idő, de délután újra heves esőzésekre lehet számítani az ország középső és déli felében, ám ezek korántsem lesznek olyan intenzívek, mint a keddi nap folyamán -  közölte a meteorológus.

Ezek is érdekelhetik