Hírek

2008.05.04. 14:53

15,5 milliárd fejlesztésre az OMSZ-nek

Tizenöt és félmilliárd forintos európai uniós pénzhez jut az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) az elkövetkező években a Nemzeti Fejlesztés Terv révén, ebből a pénzből mentőállomások épülnek, megvalósulhat a gépkocsik cseréje, és fejlesztik az informatikai hálózatot - mondta el Göndöcs Zsigmond főigazgató a mentőszolgálat megalakulásának 60. évfordulója alkalmából vasárnap Budapesten.

MTI

A főigazgató közölte: a 15 percen belüli helyszínre érkezés jelenlegi 78 százalékos arányát szeretnék 90 százalékosra javítani. Úgy vélekedett, jó szakmai döntés a mentés és betegszállítás szétválasztása. Székely Tamás leendő egészségügyi minisztertől azt kéri, támogassa a mentőszolgálat stratégiáját, továbbá bízik abban, hogy a fejlesztések megvalósulnak, hiszen - mutatott rá - minden politikai erőnek pártolnia kell a jól működő sürgősségi ellátást.

Székely Tamás kijelölt egészségügyi miniszter - arra hivatkozva, hogy ő még hivatalosan nem a tárca vezetője - az újságíróknak mindössze annyit mondott: a mentés és a sürgősség ügyét a legfontosabb dolognak tartja. A kerek évfordulón a mentősöket és családtagjaikat egész napos program várja, az ELMŰ Sporttelepén. A kilátogatók megnézhetik a mentőmúzeum vándorkiállítását, egyebek között lesz mentési bemutató, mentőversenyen, főzőverseny is. A mentőszolgálat létrejöttének 60. évfordulója alkalmából miniszteri okleveleket, dicséreteket és különböző elismeréseket adtak át a szolgálat dolgozóinak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!