Hírek

2008.04.17. 18:49

Soltész Rezső csak a fürtjeit vesztette, a közönségét nem

Hosszú hallgatás után Soltész Rezső új lemezzel jelent meg Rejtély címmel. Ezúttal nem kísérletezget, régi dalokat énekel.

Hegedűs V. Rita

– Miért várt ilyen sokat ezzel a cédével?

– Az utolsó lemezem hét évvel ezelőtt jelent meg. Nem kapott kellő figyelmet, így elbizonytalanodtam. A rengeteg munkának nem volt hozama, mindenki a Szóljon hangosan az éneket várta tőlem. Akkor vált számomra világossá, hogy olyan dalokat kell énekelnem, amiket már ismernek. Így pontosan ki kellett találni, hogy mit fogok legközelebb csinálni, hiszen van bennem egy egészséges exhibicionizmus, és hű vagyok a mottómhoz, hogy amíg csak élek, énekelek én. A lemez már egy éve kész volt, mégis vártam a megjelenéssel, új borítót csináltuk például, hogy igazán büszke lehessek rá.

– Mivel foglalkozott a utóbbi időben?

– Két pályám van párhuzamosan. Az éneklés mellett egy kiadót igazgatok. Fontos volt, hogy ne legyen kényszer számomra az előadói pálya.

– A honlapján internetes naplót, blogot ír. Mi volt az indítatása?

– Nincsenek világrengető közléseim, de vannak olyan dolgok, amiket az ember szívesen kiír magából. Bátran mondhatom, hogy sokan érdeklődnek, az a népszerűség amiben a múltban éltem, most újra éledt. Emiatt szántam rá magam erre a hatalmas lépésre. Bevallom férfiasan, még keresem a formáját. Blogot írni felelősségteljes munka.

Soltász Rezső

Született: 1945. április 19.

Együtesei:

1963-79 Rangers, Corvin

1980-tól szólópályán volt

80-as évek végén saját kiadóvállalatot alapított Soltész Reklám kft. néven

Kiadványaik: Zenészmagazin, Sky Magazin, Stereo Magazin

Nős, két gyermeke van.

– A blogjában olvastam, hogy az életrajzát készül megírni.

– Érik bennem a gondolat, hogy leírom azokat a dolgokat, amik velem történtek, ami a környezetemben zajlott. A blog arra is jó, hogy felmérjem, van-e rá érdeklődés.

– Mire kíváncsiak az olvasói? Miket kérdeznek?

– Szeretnének nagyon belenyúlni az ember életébe. Azon fáradozom, hogy tartalmas dolgokról írjak, és ne  bulvárhírekről.

– A nők  kedvence volt. Ma is kap még szerelmes leveleket?

– Ez mára átalakult. Az internetes ismertségi rendszeren, az iwiwen is tartom a kapcsolatot a rajongóimmal. A világ számos pontjáról kerültek elő olyan hölgyek, akik elmesélték a hozzám kapcsolódó élményeiket, hogyan mentek a koncertjeimre. Mára a szerelmes rajongásuk szeretetté alakult, hiszen többgyerekes családanyák lettek. Jó ebben az érzésben megfürdeni.

– A férfiak a frizuráját utánozták.

– A 80-as évek megrengette Kelet-Európát. Abban az időben nagyon sokat szerepeltem az NDK-ban, Szovjetunióban. A hajam külföldön is jelenségnek számított. Ki-ki a maga módján megpróbálta utánozni. Ha az ember kimegy a színpadra, akkor valamit közvetít, aminek hatása van. Ezt örömmel vállalom.

Együtesei:

1963-79 Rangers, Corvin

1980-tól szólópályán volt

80-as évek végén saját kiadóvállalatot alapított Soltész Reklám kft. néven

Kiadványaik: Zenészmagazin, Sky Magazin, Stereo Magazin

Nős, két gyermeke van. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!