Hírek

2008.04.16. 14:01

Ötpárti az adóreformról: az MDF építő javaslatokat vár

Az MDF bízik abban, hogy a pártok építő javaslatokkal érkeznek a csütörtöki szakmai egyeztetésre, ahol a legkisebb ellenzéki párt adó- és gazdasági javaslatairól beszélnek

mti

Az MDF bízik abban, hogy a pártok építő javaslatokkal érkeznek a csütörtöki szakmai egyeztetésre, ahol a legkisebb ellenzéki párt adó- és gazdasági javaslatairól beszélnek. Ezt Dávid Ibolya, a demokrata  fórum elnöke közölte szerdán az MTI-vel.

Nincs értelme tovább alakítgatni a túlhaladott, rossz adótörvényeket, egy gyökeresen új szabályozásra, valódi adóreformra van szükség - fogalmazott közleményében a pártelnök.

Dávid Ibolya szerint a cél ma nem az egyes programok, javaslatok kisajátítása, hanem a gyökeres adóreform együttes megalkotása. Mint írta, az ötpárti találkozó célja, hogy a pártok közösen terjesszenek adótörvény-csomagot a Ház elé, majd fogadják is el azt.

Az MDF hétfőn, az Országgyűlésben jelentette be, hogy adójavaslatokat tesz. Dávid Ibolya pártelnök kedden sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az MDF Nemzeti Adószabadság Programja négy pillérre épül: az egyszeri adóamnesztiára, az  egykulcsos, 18 százalékos személyi jövedelemadó és a háromkulcsos áfa bevezetésére, valamint az örökösödési adó eltörlésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!