Hírek

2008.04.14. 17:04

Hiller: Magyarországon nem lesz tandíj

„Nem lesz tandíj Magyarországon, semmilyen formában” – jelentette ki Hiller István tegnap, miután találkozott Pokorni Zoltánnal

Vizer Helga

„Nem lesz tandíj Magyarországon, semmilyen formában” – jelentette ki Hiller István tegnap, miután találkozott Pokorni Zoltánnal, a Fidesz alelnökével az Új Tudás Műveltség Mindenkinek–program megbeszélésén. Az oktatási miniszter azt azonban hozzátette: nem ismeri a Magyar Rektori Konferencia javaslatát, azt csak a jövő héten mutatják be neki. „Azt támogatom, hogy az államilag finanszírozott és a költségtérítéses képzés közötti átjárhatóság – tanulmányi teljesítmény alapján – megvalósuljon” – fogalmazott Hiller.  „Március 9-én döntött az ország, hogy ne kelljen fizetni a felsőoktatásért és ezt a kormány figyelembe veszi” – tette hozzá.

Pokorni Zoltán erre reagálva azt mondta: „Ami felmerült, nem más, mint a jelenleg költségtérítéses formában beszedett pénzt szétterítése. Az oktatási tárcánál azon is gondolkoznak, hogy azok is fizessenek, akik most egyáltalán nem fizetnek semmit”.

A tandíj eltörlésének híréről Miskolczi Norbertet, a Hallgatói Önkormányzatok (HÖOK) elnökét is megkérdeztük. „Hiller István 2006–ban is azt mondta, nem lesz tandíj, mégis lett. A döntésről hivatalos értesítés még nem kaptunk. Majd meglátjuk, megvalósule-e az álmunk” – mondta kérdésünkre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!