Hírek

2008.04.20. 21:52

Hacker-stop az ötkarikás játékokon

Pekingben ultramodern adatbiztonsági központot hoztak létre annak érdekében, hogy az olimpia ideje alatt az internetes műveletek biztonságban lehessenek.

BAMA

Az egyedülálló központ a számítógépes vírusok, hálózati-, és hackertámadások valamint a rendszerleállások ellen kívánják megvédeni az olimpiai hálózatot. A projektben 21 adatbiztonsági szolgáltató és több mint harminc szakértő fogott össze, s 10 vészhelyzet-elhárító csoportot hoztak létre. „A világgal való kapcsolattartás egyik legfontosabb eszköze az internet, amely az olimpia alatti hírtovábbításnál is kiemelt szerepet játszik, így a biztonságra is jelentős figyelmet kell fordítani. Olyan internet-biztonsági riasztórendszert hoztunk létre, amely minden támadást regisztrál, megvizsgál, és megadja a szükséges válaszlépéseket” - nyilatkozta Vang Csiang-min a központ vezetője.

Az internet-biztonság kérdése a technológia 1996-os atlantai játékokon való bevezetés óta folyamatosan aggasztja az olimpiák szervezőit. 2000-ben a sydneyi olimpia 16 napja alatt számítások szerint legalább 11,3 milliárdszor próbálták feltörni a játékok hivatalos honlapját. Az athéni játékok szervezői szintén kiemelten kezelték az internet biztonságát, mintegy 64 milliárd forintnyi összeget költöttek a számítógépes biztonsági rendszerek frissítésére. Torinóban, a legutóbbi téli olimpia alatt, naponta mintegy 3 millió támadást regisztráltak. A szakembereknek 158 olyan támadási kísérletet sikerült kivédeniük, amelyek átmenetileg megakadályozhatták volna az internethez való hozzáférést, tíz esetben súlyos károkat okozhattak volna.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!