Hírek

2008.04.29. 10:25

Életveszélyes a hosszú várakozási lista

Szerencsétlen helyzetben akár tragédia is történhet amiatt, hogy akár több hónapot is kell várniuk a betegeknek, amíg bekerülnek a pécsi kardiológiai szakrendelésekre

Dunántúli Napló

Szerencsétlen helyzetben akár tragédia is történhet amiatt, hogy akár több hónapot is kell várniuk a betegeknek, amíg bekerülnek a pécsi kardiológiai szakrendelésekre - írja a Dunántúli Napló.

A várólista azért nőtt meg, mert év elején új gyógyszerfelírási rendet vezettek be. Eszerint a szívgyógyszerek többségét csak szakorvos ellenjegyzésével lehet felírni, így a háziorvos kénytelen a beteget szakrendelőbe küldeni, ahol a szakorvosok az idejük nagy részét receptírással töltik.

Pedig szerintük a szívgyógyszerek nagy részét a háziorvos is felírhatná. Az ügyes betegek már a felírás napján újabb időpontot kérnek a szakrendelésen, vagy megegyeznek az orvossal, hogy mikor jöhetnek újból - olvasható a Dunántúli Naplóban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!