Hírek

2008.04.14. 16:49

Édesanyját ejtette túszul egy férfi Kökényben

Édesanyját ejtette túszul egy férfi Kökényben, az elkövetőt a baranyai rendőrség beavatkozó alosztálya elfogta

mti

Édesanyját ejtette túszul egy férfi Kökényben, az elkövetőt a baranyai rendőrség beavatkozó alosztálya elfogta - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda dél-dunántúli vezetője.

A harminc év körüli férfi a mentőket, majd a rendőrség ügyeletét hívta fel vasárnap azzal, hogy fogva tartja édesanyját, szabadon engedéséért cserébe pedig gyermekei, volt felesége láthatását, élelmiszereket és egy személyautót kér - mondta el sajtótájékoztatóján Váradi Csaba.

A rendőr alezredes beszámolt arról, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda és a baranyai rendőrség közös akciójában a Zengő beavatkozó alosztály tagjai a helyszínen rávették az elkövetőt, dobja el a kését és adja meg magát. A támadót ezt követően őrizetbe vették.

Váradi Csaba hangsúlyozta: az akció mintegy két órán át tartott, senki sem sérült meg. Az elkövető ellen terrorcselekmény, valamint a házában talált lőszerek okán lőszerrel való visszaélés miatt is eljárás indult; ezekért tizenöt év szabadságvesztéssel is büntethető. A férfi nem tett vallomást, ezért egyelőre nem tudni, mi motiválta tettét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!