Hírek

2008.04.05. 11:29

Csak állva lehet koldulni Firenzében

Az autóablak mosók után Firenze önkormányzata a koldusokat is kitiltotta a város utcáiról

mno

Az autóablak mosók után Firenze önkormányzata a koldusokat is kitiltotta a város utcáiról. Nem szabad a járdán ülni, feküdni, állva koldulni azonban még lehet.

Firenzében 2007-ben az utcai autóablak mosók ellen vezettek be zéró toleranciát, a polgármester börtönbe akarta vetni azt, aki a közlekedési lámpáknál feltartóztatja a forgalmat, és illegális ablakmosással pénzt követel, de ezt a hatályos olasz törvények értelmében mégsem tehette meg. Firenzében tilos a templomok bejárati lépcsőin is megpihenni, a turisták itt nem ülhetnek le, nem ehetik meg szendvicsüket.

Most pedig újabb tiltás született a koldusok ellen. A koldulást az olasz törvények engedélyezik, így csak azt tilthatták meg, hogy ülve vagy feküdve kéregessenek, állva lehet. Tilos tehát a járdán ülve vagy feküdve kéregetni, mivel ez megnehezíti a gyalogosközlekedést, és balesetet is okozhat, egy világtalan asszony belebotlott az egyik ülő koldusba és el is esett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!