Hírek

2008.03.06. 16:38

Zuschlag beismerő vallomást tett!

A Petőfi Népe napilap információi szerint szerdán beismerő vallomást tett Zuschlag János. Fiatal baloldali szervezetek különböző rendezvényeket finanszíroztak a 75 millióból

AS - M. L.

A Petőfi Népe napilap információi szerint szerdán beismerő vallomást tett Zuschlag János a Bács-Kiskun megyei Ügyészségen.

Szerdán lefolytatott újabb kihallgatása során most már nem csak politikai, hanem büntetőjogi felelősségét is elismerte Zuschlag János, a különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalással gyanúsított volt szocialista politikus. Ügyvédje nyilatkozott az új fejleményről. Elmondta: védence azt nem ismerte el, hogy magáncélra fordította volna a pályázati pénzeket. Zuschlag a beismerő vallomásában, ami csupán néhány mondat volt, azt állította, hogy fiatal baloldali szervezetek különböző rendezvényeket finanszíroztak a 75 millióból.

Zuschlag János elmondta, hogy a különböző alapítványokon keresztül megszerzett milliókat nem magáncélra költötték, hanem a Fiatal Baloldal különböző rendezvényeire fordították.

Zuschlag Jánost, az MSZP volt országgyűlési képviselőjét, a kiskunhalasi szervezet korábbi elnökét, az MSZP megyei szervezetének volt ügyvezető elnökét - társaival együtt - a megyei főügyészség különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalással gyanúsítja társadalmi szervezetek költségvetési támogatásainak szabálytalanul felhasználása miatt.

A nyomozás egy rutinvizsgálat után indult, melynek következményeként 2005-ben a Kiskunhalasi Városi Ügyészség indított vizsgálatot számviteli fegyelem megsértésének alapos gyanújával, több alapítvány és egyesület pályázatokon nyert pénzeinek felhasználása miatt.

A nyomozás során kiderült, hogy a vizsgált egyesületek és alapítványok mintegy 75 millió forint pályázaton nyert pénz "rendeltetésszerű használatával" nem tudnak elszámolni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!