Hírek

2008.03.28. 12:28

Szerb rendőrökre lőttek Észak-Koszovóban

Ismeretlen támadók rálőttek szerb nemzetiségű rendőrökre, akik egy ellenőrzőpontnál teljesítettek szolgálatot Koszovó északi részén - közölte pénteken a helyi rendőrség. Senki sem sebesült meg a Kosovska Mitrovicától északra elkövetett támadásban.

BAMA

A lövéseket egy albánok lakta falu, Kosutovo felől adták le félautomata fegyverből - közölte a rendőrségi szóvivő. A rendőrök viszonozták a tüzet. A koszovói nemzetközi békefenntartó erők (KFOR) megerősítették jelenlétüket a helyszínen. Észak-Koszovóban feszült a helyzet azóta, hogy a pristinai parlament a múlt hónapban kinyilvánította Koszovó függetlenségét. A volt dél-szerbiai tartomány északi részén él a 120 ezres koszovói szerbség közel fele.

Néhány nappal ezelőtt Kosovska Mitrovicában a Koszovó függetlenségét ellenző szerbek összetűzésbe keveredtek a tartományt igazgató ENSZ-misszió (UNMIK) rendőreivel és KFOR-katonákkal. A zavargásokban egy ENSZ-rendőr életét vesztette, több tucat rendőr és KFOR-katona, valamint több mint száz szerb megsebesült.
MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!