Hírek

2008.03.19. 17:28

SZDSZ: folyamatos konzultációra van szükség a fogyatékkal élőkkel

Folyamatos konzultációra van szükség a fogyatékkal élőkkel, hogy a számukra leghasznosabb intézkedések és korrekciók szülessenek meg - hangsúlyozza az SZDSZ annak alkalmából, hogy az Országgyűlés tíz évvel ezelőtt fogadta el a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló törvényt.

BAMA

Béki Gabriella, a liberális párt parlamenti képviselője és Kóka János liberális pártelnök és országgyűlési frakcióvezető szerdán beszélgetésre hívta a fogyatékkal élők érdekvédelmi szervezeteinek képviselőit és a parlamenti frakciók tagjait. Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint Béki Gabriella a beszélgetésen hangsúlyozta, mennyi megoldásra váró feladat van még annak érdekében, hogy a fogyatékossággal élő emberek hátrányai csökkenjenek.

Kóka János az SZDSZ frakcióvezetőjeként arra tett ígéretet, hogy a liberális képviselőcsoport továbbra is feladatának tekinti a fogyatékkal élők kiemelt képviseletét. Az Országgyűlés 1998-ban egyhangú döntéssel fogadta el a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló törvényt, amely két szabaddemokrata képviselő, Szigeti György  és Béki Gabriella önálló képviselői indítványa volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!