Hírek

2008.03.21. 17:58

Rája ütötte agyon az amerikai kirándulót

Egy hajó fedélzetére vetődő 35 kilós sasrája ölt meg egy 55 éves floridai nőt, számolt be a különös esetről a Floridai Hal- és Vadvédelmi Bizottság szakértője. A szerencsétlenül járt asszony éppen családjával hajózott az Atlanti-óceánon, amint a hal kiugrott a vízből, s egyenesen a fejének csapódott.

BAMA

Az áldozatot szállító hajó mintegy 40 kilométeres óránkénti sebességgel haladt, az asszony pedig a csónak egyik székében ült, amikor a kirepülő állat fejbe találta. Egyes hírek szerint a rája tüskéje éppen a nő torkába fúródott, de más jelentések szerint a halál okát a 35 kilós állat puszta súlya okozta. A ráják egyébként nyugodt állatok, többnyire a víz felszíne alatt úszkálnak és akkor vetik ki magukat a vízből, ha üldözik őket. Ugyan a hasonló balesetek igen ritkák a Floridai Hal- és Vadvédelmi Bizottság munkatársa szerint, de a múlt hónapban is történt hasonló eset. Akkor egy 81 éves férfit talált el egy vízből kiugró állat, de az idős úr szerencsére túlélte a találkozást.

Rája okozta a Krokodilvadász néven elhíresült természetfilmessel, Steve Irwinnal is 2006 szeptemberében. Az ausztrál televíziós éppen a Nagy-Korallzátony állatvilágát akarta bemutatni, amikor egy rá támadó közönséges mérges rája tüskéje éppen a szívébe fúródott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!