Hírek

2008.03.25. 14:45

MTV: negyedéves türelmi idő az ügyvezetőnek

Majdnem negyedéves "türelmi idővel" számolhat a Magyar Televíziót ügyvezetőként irányító egyetlen alelnök

MTI

Majdnem negyedéves "türelmi idővel" számolhat a Magyar Televíziót (MTV)  ügyvezetőként irányító egyetlen alelnök: nem valószínű ugyanis, hogy  április vége előtt összeülne a nagykuratórium, amely megvétózhatja  Medveczky Balázs kinevezését.

A közalapítvány szervezeti és működési szabályzata (szmsz) szerint a tagoknak az ülés előtt legalább nyolc nappal meg kell  kapniuk a meghívót és a tárgyalandó anyagokat, ez azonban az MTI  több elnökségi tagtól származó információja szerint nem történt meg.  Márpedig a civil delegáltak mandátuma március 31-án lejár, így már  csak az új összetételű testület tanácskozhat.

A korábbi évek gyakorlata viszont azt mutatja: a delegálás jogát  elnyerő civil szervezetek közül akadnak, amelyek csak három-négy  héttel a helyek - most március 28-án tartott - kisorsolása után  közlik, hogy kit küldenek az egyes kuratóriumokba, így könnyen  megeshet, hogy csak május közepén tartják a testület alakuló ülését.

A határidőben az egyetlen gát az szmsz egy másik passzusa lehet:  e szerint negyedévente üléseznie kell a grémiumnak. Márpedig a  kuratórium utoljára február 22-én tanácskozott. Így akár az is  előfordulhat, hogy a most futó elnöki pályázat lezárulta előtt  másfél héttel dönthetnek (ha akarnak) a kurátorok arról, hogy  megtorpedózzák az ügyvezető kinevezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!