Hírek

2008.03.28. 09:06

Mozihírek: Horton, Bolondok aranya

Az állatok is örülnek annak, ha viszontlátják magukat a filmvásznon, és Ausztráliában az újszülött kisbabákat talán Kate-nek és Matthew-nak fogják hívni.

BAMA

Elefántmozi
Az ember boldog, ha viszontlátja önmagát a filmvásznon. És talán az állatok is így vannak vele. Az Egyesült Államok mozis toplistáját két hete vezeti a Horton (Horton Hears a Who, már a mozikban) című animációs vígjáték, már meg is közelítette a 100 millió dolláros bevételi határt, múlt heti premierjével hazánkban is rögtön a sikerlista első helyére került. Ám egy nézője elégedetlen maradt: szöget ütött a fejébe, hogy nem igazság, ha a dzsungelben játszódó, egy lovagias elefántról szóló filmet csak emberek nézhetik meg. Az indonéziai Riau megye egy földbirtokosa kibérelte a Tesso Nilo nemzeti park közelében lévő szabadtéri mozit, és tizenkét elefánt (köztük öt borjú) számára vetíttette le a Horton-t. A jelentések szerint a nézők élvezték az előadást: bár a türelmesen álldogáló – és a vetítés során jó néhány vödör zöldséget elfogyasztó – ormányosok hátán ülő hajtók és idomárok többet nevettek, mint háziállataik.

Bolondos névadás
Vajon hamarosan sok-sok Kate és Matthew nevű baba fog születni Ausztráliában? A kontinens keleti partjai közelében fekvő festői szigeten, a Hamilton Islanden az esküvőszervezés eddig is a helyi ipar része volt: sokan utaznak csak azért oda, hogy a türkizkék tenger közelében, a Nagy Korallzátony szomszédságában mondhassák ki az igent. Az a két hónap azonban, amíg a Bolondok aranya (Fool’s Gold, hazai bemutató: április 10.) című film tengeri jeleneteit a sziget közelében forgatták, feltűnően megszaporodtak a bejelentkezések, és igen sokan kérték, hogy a homokos parton, a tenger közvetlen közelében kerüljön sor a szertartásra. A kalandos-romantikus vígjáték forgatásának többször le kellett állnia, mert a gondosan kiválasztott háttérben felbukkant egy ünneplő nászmenet. Volt, aki a kamerák előtt búvárkodó főszereplőket, Kate Hudson-t és Matthew McConaughey-t kérte tanúnak a szervezőirodától, és több pár is megígérte, hogy ha a szigeten töltött mézeshetük idején gyerekük foganna, a film főszereplőiről fogják elnevezni. – Legalább tudom, kik játsszák majd a gyerekszerepeket a Bolondok aranya második részében – viccelt a hír hallatán a kincskeresős történet rendezője, Andy Tennant.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!