Hírek

2008.03.07. 09:32

Megverték a Fidesz plakátragasztóját

Egy szocialista aktivista megtámadott és megvert egy népszavazási plakátot kiragasztó fideszes önkormányzati képviselőt péntekre virradó éjszaka Szombathelyen.

MTI

Marton Zsolt, a Fidesz szombathelyi önkormányzati frakciójának vezetője elmondta, Szakály Gábor, a Fidesz szombathelyi önkormányzati képviselője és Szakács Marcell megyei képviselő az éjszakai órákban segítőikkel népszavazási plakátokat helyeztek ki Szombathelyen, amikor a helyi szocialisták egyik aktivistája számon kérte tőlük, hogy milyen jogon plakátolnak. Az aktivista ezt követően felrúgta a plakátoláshoz használt, ragasztóval teli vödröt, majd több alkalommal arcul ütötte Szakály Gábort, aki ettől a földre esett - tájékoztatott Marton Zsolt.

Mint elmondta, értesítették a rendőrséget, melynek nyomán helyszíni intézkedésre is sor került, később pedig feljelentést tettek a városi kapitányságon. Szakály Gábor az orvosi látlelet szerint koponya- és combsérülést szenvedett. Marton Zsolt közölte azt is: a támadó szerintük egy szombathelyi szocialista politikus rokona volt. A Fidesz péntek délre a tettlegesség helyszínére sajtótájékoztatót hívott össze.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a Szombathelyi Rendőrkapitányság garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított, ugyanakkor a bejelentő a sérelmére elkövetett könnyű testi sértés miatt magánindítványt terjesztett elő.

Czeglédy Csaba, Szombathely szocialista alpolgármestere az MTI érdeklődésére elmondta: noha ő maga nem volt ott a helyszínen, úgy tudja, az öccse volt az, aki szóváltásba keveredett a Fidesz aktivistáival, akik nem megengedett helyen plakátoltak. Szavai szerint valószínűleg ezt kifogásolta az öccse, majd a szóváltást követően pedig dulakodás alakult ki a vitatkozók között. „Öcsémen is vannak külsérelmi nyomok, ezért a tanácsomra orvosi látleletet vetet, és még ma feljelentést tesz a rendőrségen” - mondta pénteken Czeglédy Csaba.

Ezek is érdekelhetik