Hírek

2008.03.19. 16:57

Magyarországra látogat a lengyel államfő

Sólyom László köztársasági elnök meghívására a jövő héten kétnapos hivatalos látogatást tesz Magyarországon a lengyel államfő. Lech Kaczynski március 25-26-án folytat megbeszéléseket Budapesten; útjára felesége is elkíséri.

BAMA

A lengyel elnököt jövő kedden először Sólyom László köztársasági elnökkel találkozik a Sándor-palotában, ezt követően Lech Kaczynski Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, majd Szili Katalin házelnökkel folytat megbeszélést. A magyar és a lengyel államfő beszédet mond a  Hadtörténeti Intézet és Múzeum kiállításán. Szerdán Sólyom László és Lech Kaczynski Debrecenbe látogat, ahol Kósa Lajos, Debrecen polgármestere fogadja őket. A két államfő részt vesz a helyi református kollégium oratóriumában megrendezett plenáris ülésen.

A debreceni látogatás során a két köztársasági elnök megtekinti a Szent László-plébániát és a II. János Pál Intézetet, majd felavatja Bem József tábornok domborművét. Sólyom László, Lech Kaczynski, és felesége, Maria Kaczynska díjat ad át a lengyel-magyar gyermekrajz-kiállítás eredményhirdetésén, Debrecenben. Lech Kaczynski először két évvel ezelőtt, 2006. március 24-én  járt hivatalos látogatáson Magyarországon. Rá egy évre, 2007. március 22-24 között a magyar államfő járt hivatalos látogatáson Lengyelországban. Tavaly szeptemberben Keszthelyen tartották csúcstalálkozójukat a visegrádi országok (V4) államfői, amin Lech Kaczynski is részt vett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!