Hírek

2008.03.30. 09:59

Letartóztatások egy kínai kolostorban

Huszonhat, a közelmúltbeli Kína-ellenes tüntetésekben való részvétellel gyanúsított személyt vettek őrizetbe, továbbá fegyvert, lőszert, robbanóanyagot foglaltak le egy Kína délnyugati részén fekvő kolostorban - jelentette vasárnap az Új-Kína hírügynökség.

BAMA

A rendőrségi rajtaütést a Szecsuán (Sichuan) tartománybeli Aba kolostorban hajtották végre. Az itt élő buddhista szerzetesek a kínai hatóságok szerint részt vettek a március 16-i lhászai zavargásokban. Szecsuán tartomány határos Tibettel. A hivatalos kínai hírügynökség arról is beszámolt, hogy a rendőrök a kolostorban műholdas telefonokat, külföldi televízió-adások vételéhez szükséges dekódereket, számítógépeket, fénymásolókat, valamint a száműzetésben működő tibeti kormány betiltott zászlaját is elkobozták.

A tibeti erőszakos cselekményben hivatalos pekingi adatok szerint 19-en haltak meg, a száműzött tibetiek szerint viszont a megtorlásnak legalább 140 halottja volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!