Hírek

2008.03.17. 18:30

Keresi a rendőrség Budaházyt

Ki fogja hallgatni a rendőrség Budaházy Györgyöt a március 15-i rendbontással kapcsolatban, közölte Bencze József tegnap a Kossuth Rádióban.

BAMA

Az országos rendőrfőkapitány szerint a jelenleg bujkáló Budaházy ellen a gyülekezési jog megsértése miatt indul majd szabálysértési eljárás. Kolláth György alkotmányjogász úgy vélte, szombat este a rendőrségnek nem volt mérlegelési lehetősége, fel kellett oszlatnia a bejelentett tüntetésről engedély nélkül a Művészetek Palotája felé vonuló tömeget. Kolláth szerint, ha megvalósult a törvény vagy a hatósági rendelkezés elleni izgatás, akkor a felbujtó három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Eljárást indítanak az ellen a férfi ellen is, aki a fővárosi ünnepi megemlékezésen megrugdosta Demszky Gábor főpolgármester Petőfi-szobornál elhelyezett koszorúját, értesült a HavariaPress. A BRFK azt állítja, a férfit még a történtek előtt igazoltatták, s a rendzavarásról videó is készült. A nemzeti ünnepen történtekről a külföldi sajtó is beszámolt. A svájci Neue Zürcher Zeitung tényszerűen tudósít a Fidesz nagygyűléséről. De aggodalmuknak is hangot adnak, hogy az EU Bizottság által elismert takarékossági intézkedések egyike-másika veszélybe kerülhet.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!