Hírek

2008.03.19. 16:26

Hódít a filléres bankszámla

Új dívat hódít a bankokál: filléres vagy akár ingyenes bankszámlavezetéssel próbálják magukhoz csalogatni az ügyfeleket. Nem árt azonban az apróbetűs részeket is elolvasni a részletes feltételekért.

Europress-Világgazdaság

Ontják magukból a bankok az egy-két száz forintos havi díjú vagy ingyenes folyószámlácsomagokat, amelyekkel minél több próbálnak magukhoz csábítani. A választás előtt azonban érdemes körültekintőnek lenni, hiszen a kondíciós listákban általában a „párszázas” havi számlavezetési díj a legcsekélyebb tétel, ha az egyéb járulékos költségeket (készpénzfelvétel, csoportos beszedési megbízás, átutalás, bankszámlakivonat) is figyelembe vesszük. A Citibank a múlt héten indította el a Nullaforintos számlacsomagját. Ezt azok igényelhetik, akik havonta egyszer, egy összegben legalább 150 ezer forintot utalnak a számlára (Top csomag), vagy a havi átlagegyenlegük összege eléri a 3 millió forintot (VIP csomag). A feltételek teljesítése mellett minden szolgáltatás ingyenes: a készpénzfelvételek az összes hazai ATM-ből, a forintátutalások Magyarországon belül, a csoportos beszedési megbízások, valamint a betétlekötéshez kapcsolódó banki műveletek is.

Díjmentes lehet az OTP Bank lakossági Alap Számlacsomagjának havi számlavezetése is, igaz, ehhez is sűrű feltételrendszer párosul. Az Alap számla normál esetben 399 forint havonta, akkor azonban díjmentes, ha a vizsgálatot megelőző 2 hónapban legalább egyszer érkezett jövedelem a számlára, vagy ugyanebben az időszakban legalább havi átlag 150 ezer forint a látra szóló egyenleg, vagy a számlacsomaghoz értékpapírszámla kapcsolódik. A Budapest Bank a nyugdíjasoknak kínál havi 99 forintos díjért számlacsomagot.

A számlanyitás feltétele, hogy rendszeres, havonta minimum 20 ezer forint nyugdíjátutalás érkezzen a folyószámlára, illetve hogy az ügyfél minimum két közüzemi csoportos beszedési megbízást vagy állandó átutalást adjon. Cserébe havi két alkalommal ingyenes a készpénzfelvétel a bank automatáiból, és a számlához kapcsolódó elektronikus bankkártya is díjmentes. Az Erste Bank Senior bankszámlája havi 169 számlavezetési díj ellenében vehető igénybe.Ingyenes termékkel is rendelkezik a pénzintézet, a Szorgos vagy azOn-line számlacsomagot választó ügyfeleknek nem kell havidíjat fizetniük, ha megfelelnek a feltételeknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!