Hírek

2008.03.28. 16:30

Ha nincs egyezség, jövő héten vasutassztrájk!

Folytatják a vasutassztrájkot a jövő hét második felében, amennyiben a munkáltatókkal folytatott tárgyalások továbbra is eredménytelenek

mti

Folytatják a vasutassztrájkot a jövő hét második felében, amennyiben a munkáltatókkal folytatott tárgyalások továbbra is eredménytelenek - döntött pénteki ülésén a VDSZSZ Szolidaritás Elnöksége az Országos Választmány felhatalmazása alapján.

A szakszervezet közleményében arról tájékoztat, hogy a munkabeszüntetés kezdetét a VDSZSZ elnöksége megfelelő időben nyilvánosságra hozza. A VDSZSZ továbbra is 10 százalékos alapbérarányos pótlék kifizetését követeli a kiszervezett munkavállalók - így a MÁV Gépészeti Zrt., MÁV Start Zrt., valamint a MÁV Trakció Zrt. dolgozói - részére.

A szakszervezet a MÁV Cargo Zrt. privatizációs bevételéből továbbra is 250 ezer forint kifizetését követeli valamennyi vasutas munkavállaló számára. A munkavállalói érdekképviselet a kollektív munkaügyi vitát kibővítette a 38 mellékvonalon a személyszállítás további fenntartására vonatkozó korábbi követeléssel, valamint a pénzügyminiszter által bejelentett 1,1 százalékos inflációnövekedés kompenzálására irányuló követeléssel is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!