Hírek

2008.03.03. 14:03

Fidesz: elfogadhatatlan az újabb luxusautó-beszerzés

A Fidesz elfogadhatatlannak és felesleges pénzkidobásnak tartja, hogy a kormány újabb luxusautókat rendelt.

BAMA

Kontrát Károly, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfőn elmondta, sajtóhírek szerint hamarosan üzembe helyezik a kormány által megrendelt luxusautó-flotta első darabjait, három páncélozott golyóálló Audit. A közbeszerzés és verseny nélkül rendelték meg a luxusautókat több száz millió forint értékben, a beszerzés indokait pedig - a kormány előterjesztésére - államtitokká  nyilvánították. A fideszes politikus azonban nemcsak eljárást, hanem magát a beszerzést is elfogadhatatlannak tartotta, mert, mint mondta, legutóbb 2005-ben vásárolt a kormány luxusautókat.

Mint mondta, a kormány szerint az új autók terrortámadásnak is ellen tudnak állni, de kérdés, hogy milyen okok miatt kell terrortámadás kivédésére alkalmas limuzinokat vásárolni. Kérdésre válaszolva Kontrát Károly elmondta: tavaly ősszel tárgyalt a beszerzésről a honvédelmi bizottság, ahol ellenzéki képviselők kérdésére a kormány azzal indokolt, hogy a belső biztonsági környezet megváltozott, de erről nem mondtak konkrétumot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!